NyitólapKedd, április 24, 2018
Írások, tanulmányok
Klubrádió/Mihancsik

Magunkról
Alapszabály
Közzététel
Jogi nyilatkozat
Impresszum, kapcsolat
Bejelentkezés
Felhasználó

Jelszó


Elfelejtett jelszó.
Fontossági sorrendet javasol a Joggal a Jogállamiságért Egyesület

Az elmúlt napokban magyar állampolgárok érkeztek egy szlovák futballmérkőzésre olyan zászlókkal, amelyeken Nagy -Magyarország térkép és a "Voltunk, vagyunk, leszünk" felirat szerepelt; magyar állampolgárok tüntettek Budapest utcáin: "Vesszen Trianon", "Szar Szlovákia" és "Szlovákia egy múló állapot" feliratokkal, miközben azt harsogták: "Ide rúgjál büdös szlovák", illetve "Utálunk, szar Szlovákia". Magyar állampolgárok rándultak át "nem Szlovákiába, hanem a Felvidékre", Királyhelmecre, a magyar nyilaskeresztes mozgalomra emlékeztető jelvényekkel, magyar katonai egyenruhában, a szlovák gyülekezési törvény szabályait semmibe véve, hogy megemlékezzenek a Felvidék visszacsatolásának hetvenedik évfordulójáról. Magyar állampolgárok szervezetei – a Jobbik és a Magyar Gárda – tervezik, hogy a héten több magyar-szlovák határátkelőhelynél félpályás útelzárással tiltakoznak a dunaszerdahelyi focimeccsen történt rendőrtámadás és az ellen, hogy szerintük a magyar kormány tehetetlen a szlovák hatóságokkal szemben, de szolidaritást vállalnak a szombaton Királyhelmecen előállított Nemzeti Őrsereg tagjaival is.

A mai parlamenti ülésnapon a Fidesz öt párti nyilatkozat kiadásával kívánta elítéltetni Szlovákiát a „magyar embereket” ért sérelmek miatt. A pártoknak a kérdésről napirend előtt lefolytatott vitájában azonban nem fogalmazódott meg a legfontosabb: határozott és egyöntetű felelősségvállalásuk a hazai szélsőséges megnyilvánulások eszkalálódásáért.
Az öt párti egyeztetések után a pártok egyike sem zárta ki, hogy majd közös nyilatkozatot fogadjanak el a szlovák-magyar viszony rendezéséről.
Egyaránt elítéljük mind a szlovák, mind a magyar szélsőségeseket, de nyomatékosan arra kérjük a parlamenti pártokat, hogy a józan ész nevében tartsanak fontossági sorrendet!
Kérjük, mindenekelőtt két dologban értsenek egyet:
abban, hogy egységesen elítélik a fent említett magyar állampolgárokat, akik provokációikkal és ordas eszméikkel valamennyi magyar és szlovákiai magyar biztonságát súlyosan veszélyeztetik, illetve
abban, hogy a magyar törvényhozásnak, a magyar igazságszolgáltatás szerveinek az eddigieknél sokkal hatékonyabban meg kell találniuk a módját, hogy jogi eszközökkel is megakadályozható legyen a Közép-Európában egymás mellett élő nemzeti közösségek tudatos és gátlástalan egymásra uszítása.

Minden felelős magyar politikust, arra kérünk, hogy, a szélsőséges nézetekkel, mozgalmakkal és megmozdulásokkal kapcsolatos tehetetlenségüknek vagy azokat bátorító magatartásuknak vessenek véget, politikai-jogi felhatalmazásukat arra használják, amire való: szorítsák vissza az ország békéjét és nyugalmát súlyosan veszélyeztető magatartásokat!

Így a szlovák rendőri fellépés megítélésével sem kell majd foglalkozniuk.Budapest, 2008. november 10.


A Joggal a Jogállamiságért Egyesület


Lásd még: MTI.

Copyright © 2006 Galamus
Jogi nyilatkozat