NyitólapKedd, április 24, 2018
Írások, tanulmányok
Klubrádió/Mihancsik

Magunkról
Alapszabály
Közzététel
Jogi nyilatkozat
Impresszum, kapcsolat
Bejelentkezés
Felhasználó

Jelszó


Elfelejtett jelszó.
Jogi nyilatkozat
www.ajaj.hu

Üdvözöljük A Joggal A Jogállamiságért csoport honlapján!

Honlapunk használatakor Ön beleegyezik a következőkben felsorolt feltételekbe, ezzel egyszersmind létrejön egy megállapodás Ön és a honlap működtetői között. A feltételeket időről-időre megváltoztathatjuk; Ön bármelyik interneten látható oldalunkon a megfelelő hivatkozásra kattintva megtekintheti az érvényes feltételeket. A leírtak ismeretét természetesnek tartjuk, elvolvasásuk elmulasztása nem képezheti semmilyen hivatkozás alapját. A dokumentumban megjelenő közkeletűen használt fogalmakat (például link, webszájt, weboldal, honlap, mail, stb…) külön nem magyarázzuk, mivel ezeket a magyar internetes szaknyelv részeinek tekintjük, és természetesnek tartjuk az ilyen kifejezések jelentésének ismeretét, hiszen az internet használatához alapvetően szükséges fogalmakról van szó.

A feltételek hatóköre
Az alábbi feltételek a AJAJ-hoz tartozó összes interneten látható oldalra érvényesek, ezekbe beleértendők a www.ajaj.hu szatellit- vagy függelékoldalai is, amennyiben ott nem rendelkezik külön jogi nyilatkozat a felhasználás feltételeiről. Ha Ön elhagyja honlapunk oldalait, és más internetes honlapra kerül át, úgy ott más feltételek lehetnek érvényesek.
A www.ajaj.hu honlap az azt működtető csoport tulajdona, és ugyanez a csoport felelős a www.ajaj.hu működtetéséért is. Abban az esetben, ha a www.ajaj.hu, Az AJAJ, vagy a mi, honlapunk kifejezéseket illetve szavakat használjuk, illetve magunkra hivatkozunk, akkor ebben a dokumentumban egyaránt beszélünk a csoportunkról, a www.ajaj.hu internetes honlapról és annak függelékoldalairól.

A honlapunkon elhelyezett információk
A www.ajaj.hu-n számos információs anyag található, ezek lehetnek cikkek, internetes- és más típusú hivatkozások, eszközök, képek, multimédiás anyagok és reklámok. Az Ön elektronikus úton feltett kérdéseire internetes postafiókjába küldhetjük a választ, illetve rendszeresen megjelenő hírlevelünket. Reméljük, hogy a felsorolt anyagokat Ön is hasznosnak találja majd.
Felhívjuk figyelmét, hogy lapjaink felnőtteknek, legfeljebb szülői felügyelet alatt álló tizenéveseknek, de leginkább egy szakmai rétegnek szólnak. Az Ön feladata, hogy megfelelően értelmezze azokat az információkat, amelyeket weboldalainkon az Ön rendelkezésére bocsátunk; ezzel kapcsolatban semmilyen felelősséget nem vállalunk.
Honlapunk írásai származhatnak Öntől vagy más felhasználóktól is. Ezekért sem vállalunk semmilyen felelősséget. Akárkitől is származzon a www.ajaj.hu internetes oldalain megjelenő információ -- legyen az Ön, vagy mi magunk -- nem vállalunk garanciát azokért az esetleges károkért, amelyek ennek az információnak a felhasználásából származnak.

A hivatkozásainkról
Jóllehet megválogatjuk azokat a szervezeteket, amelyekre oldalainkon internetes hivatkozásokat helyeztünk el, az általuk közölt információk helyességéért akkor sem vállalhatunk felelősséget, ha Ön a mi oldalunkon talált hivatkozáson keresztül jutott el oldalaikra.

A visszajelzésekről
Köszönettel fogadjunk, ha olvasóink észrevételekkel vagy javaslatokkal élnek oldalainkkal, azok tartalmával, szakmai helyességével kapcsolatban. Kérjük, hogy bármilyen észrevételük van, tudassák velünk a www.ajaj.hu megfelelő kapcsolattartó linkjeinek a használatával. Bátran küldhetnek megjegyzéseket és kritikákat is. Az esetleges panaszoknak a szerkesztőség minden esetben utána jár, és megpróbálja azokat orvosolni.
Amennyiben bármelyik Olvasónk úgy érzi, hogy problémája nem nyer maradéktalan megoldást, még mindig megmarad az a lehetősége, hogy ne látogassa a www.ajaj.hu oldalait és függelékoldalait.

Az információk tulajdonjoga
Kijelentjük, hogy mi, az AJAJ csoport -- és partnereink -- birtokoljuk az oldalainkon látható információkat. A www.ajaj.hu oldalainak tartalmát és a kialakítását nemzetközi és magyar törvények védik. Olvasóink az interneten szabadon olvashatnak bármilyen oldalainkon megjelent információt, későbbi megtekintés és értelmezés céljából bármit letölthetnek vagy lementhetnek számítógépeikre, bármilyen barátjuknak, rokonuknak, ismerősüknek szabadon megmutathatnak bármilyen információt és cikket, bármit kinyomtathatnak és felhasználhatnak, néhány dolgot azonban nem tehetnek meg: tilos eltávolítani a böngészett és a letöltött oldalakon szereplő jogi- és tulajdonjogi-, illetve az esetleges szabadalomra vonatkozó információkat. Tilos továbbá a tőlünk (nem csak internetes oldalainkról) származó információk árusítása, bármilyen formában történő megváltoztatása és ismételt megjelentetése. A megjelent anyaggal kapcsolatos minden további jogunkat fenntartjuk, és szükség esetén akár törvény előtt is érvényesítjük.

Védjegyek, védett nevek
Oldalainkon a látogatók találkoznak cégek, termékek szervezetek védett neveivel. Ezek a bejegyzett nevek minden esetben az azokat bejegyző cégek kizárólagos tulajdonjogát képezik, illetve azokat minden esetben -- külön említés nélkül is -- a bejegyző cég védjegyének tekintjük. Saját védjegyeink használatához minden esetben ki kell kérni a mi írásos beleegyezésünket. Saját bejegyzett neveinket és doménjeinket -- például a www.ajaj.hu kifejezést senki sem használhatja üzleti céllal, illetve mások megtévesztésére vagy csoportunk lejáratására.

Hivatkozások a www.ajaj.hu-ra
Rendszerint nem törődünk azzal, ha bárki saját weboldalain a www.ajaj.hu-ra mutató internetes hivatkozást helyez el, de abban az esetben, ha valaki a www.ajaj.hu oldalait, vagy bármelyik oldalának bármely részét saját webhelyén keretes alkalmazásként -- mintegy saját oldalainak részeként -- akarja futtatni, akkor ki kell kérnie az engedélyünket. Ezt az engedélyt minden olyan esetben megtagadjuk, amikor nem nyilvánvaló a látogatók számára, hogy egy másik internetes honlap böngészésekor a mi lapjainkat látják.
Elhatároljuk magunkat azoktól az esetektől, amikor a ránk mutató internetes hivatkozásokat törvénytelenül működtetett, obszcén tartalmat hordozó, illetve bárkit sértő internetes oldalakon helyezik el. Minden olyan ránk mutató hivatkozás alkalmazása ellen fellépünk, amely árt csoportunk... hírnevének és érdekeinek.

Olvasóinktól származó információink
Amikor olvasóink információkat közölnek oldalainkon -- például a fórumokban --, egyszersmind ránk ruházzák a jogot, hogy ezt az információt szabadon felhasználhassuk. Amennyiben bárki úgy dönt, hogy oldalainkon megjelentetett anyagát vissza kívánja vonni, akkor erre vonatkozó kérelméről minden esetben egyéni elbírálás alapján döntünk. Természetesen más elbírálás alá esnek azok az adatok, amelyek természetük miatt bizalmasnak minősülnek, ezekkel kapcsolatban a személyiségi jogokra vonatkozó elveink az irányadók (lásd lejjebb). Fenntartjuk magunknak a jogot, hogy a sértő, obszcén, helytelen nyelvet vagy nyelvezetet használó és az érdekeinket sértő közléseket oldalainkról eltávolítsuk és az azokat közzétevő személyeket kizárjuk a tagok közül.

Számítógépes programok és alkalmazások
Oldalainkon egyes esetekben multimédiás állományokat, szoftvertermékeket vagy azok leírását is felkínálhatjuk letöltésre. Ezek minden esetben csoportunk vagy az adott termék licencjogát birtokló cég illetve szervezet szellemi termékei. A letöltés lehetőségének biztosítása sohasem jelenti a tulajdonjogok átruházását. Az állományokat és dokumentációkat letöltő személy minden esetben csak a licencjogok adta keretek között használhatja az adott alkalmazást. Felhívjuk Olvasóink figyelmét, hogy az egyes termékekkel kapcsolatos jogi feltételeket nem mindig mellékeljük, és elfogadhatatlannak tarjuk azt az érvelést, hogy valaki azért nincs tisztában ezekkel, mert nem olvasta el őket.
A licencfeltételektől függetlenül minden esetben tilos a letöltött állományok és dokumentumok visszafejtése és esetleges megváltoztatása, üzleti és államigazgatási céllal történő felhasználása.

A www.ajaj.hu működését szabályozó előírások
A www.ajaj.hu Magyarországon, Budapesten működik; karbantartását is itt végzik. Mivel az oldalak más országokból is meglátogathatók, ezért alapvetőnek tekintjük, hogy oldalaink meglátogatásával Felhasználóink egyben kifejezik egyetértésüket a Magyarországon érvényes előírásokkal. Elképzelhető, hogy az oldalainkon látható adatok nem érvényesek más országokban. Lehet, hogy egyes helyeken tiltják a felhasználásukat, illetve az elolvasásukat. Nem vállaljuk a felelősséget azokért az esetekért, amikor valaki olyan helyről éri el oldalainkat, és úgy használja fel a nálunk talált információkat, ahol és ahogyan azt a helyi törvények tiltják.

A látogatói beleegyezésről
Abban az esetben, ha Ön meglátogatja oldalainkat, úgy tekintjük, hogy a leírtakat tudomásul vette. E tekintetben nincs semmilyen különbség regisztrált és nem regisztrált felhasználóink között. Fenntartjuk magunknak a jogot, hogy a leírtakat szabadon megváltoztassuk, Olvasóinkat az esetleges változásokról minden esetben oldalainkon -- ezen az oldalon -- értesítjük.

A személyiségi jog és az adatok biztonsága
A www.ajaj.hu bizonyos oldalain kitöltendő űrlapok formájában személyes információkat kérünk Felhasználóinktól. Tevékenységünk során különös figyelmet fordítunk a személyiségi jogokra, ezért minden esetben tájékoztatjuk Látogatóinkat azokról az adatoknak a felhasználásáról és tárolásáról, valamint biztonsági vonatkozásairól, amikor valamilyen személyesnek tekinthető információt kérünk be. Ezeknek a célja leggyakrabban inkább statisztikai jellegű, míg egyes esetekben a felhasználók egyértelmű azonosítására szolgálnak. A személyes információk megadásakor -- például a regisztrációnál -- a Felhasználók beleegyeznek abba, hogy adataikat a kért szolgáltatás teljesítése érdekében azonosításukra felhasználjuk. A www.ajaj.hu más módon és céllal nem használja fel a felhasználók személyi adatait.
Oldalinkon a személyi adatoktól eltérő, a bejelentkezéshez használt adatokat is gyűjtünk, ezek azonban a felhasználók számítástechnikai eszközeire vonatkoznak: a bejelentkezők IP címe, böngészőjének típusa, egyes cookie-információk, tartózkodási országa, internetszolgáltatója, milyen webhelyről érkezik, és melyik webhely irányába hagyja el a www.ajaj.hu-t. Ezeket a személyesnek tekinthető (de nem személyi-) adatokat tároljuk, de kizárólag statisztikai célokra és a www.ajaj.hu működtetéséhez használjuk fel. További felhasználásuk csak abban az esetben lehetséges, ha az illetékes hatóságok erre külön utasítást adnak.
Amennyiben egy felhasználó az ebben a dokumentumban leírtakkal össze nem egyeztethetően viselkedik, illetve törvénytelen magatartást tanúsít, akkor a törvényes eljárás megindításához mi magunk kezdeményezzük azonosítását.
Internetes oldalainkról olyan, a www.ajaj.hu helyes működéséért felelős webalapú (szkript)programok, cookie-k és illesztőeszközök (pluginek) kerülhetnek felhasználóink számítógépeire, amelyek felhasználóink internetes eszközeiben (számítógépében, operációs rendszerében és egyéb alkalmazásaiban) nem okoznak károsodást . Minden, erre az esetre vonatkozó megkereséssel kapcsolatos felelősségtől elhatároljuk magunkat.

További tudnivalók
Fenntartjuk magunknak a jogot, hogy bárkinek a bejegyzett tagságát felfüggesszük, illetve oldalainkat minden olyan személy elől elzárjuk (és minden ilyen személy ellen törvényes úton fellépjünk), aki a leírtakkal és érdekeinkkel össze nem egyeztethető módon viselkedik. Kijelentjük, hogy minden érdekeinket sértő, illetve a leírtakkal összeegyeztethetetlen információt eltávolítunk oldalainkról. Minden felelősséget elhárítunk magunkról, amely bárkinek az oldalainkon megjelent információkkal kapcsolatos, illetve bármilyen az oldalaink látogatásából eredő egyéb káresetére vonatkozik. Minden nem tárgyalt jogi vonatkozással kapcsolatban a magyarországi törvényeket és a magyarországi jogi szervek döntéseit tartjuk irányadónak.

Copyright © 2006 Galamus
Jogi nyilatkozat